Skip to content Skip to footer

Wat is Rijopleiding In Stappen?

Met de Rijopleiding In Stappen (RIS) word je stapsgewijs opgeleid voor deelname aan het verkeer. De RIS-methodiek onderscheidt zich van andere lesmethoden. Door het lesprogramma op te delen is het makkelijker te volgen.

De RIS biedt een goede voorbereiding op wat je als automobilist moet kennen, kunnen en willen. De RIS is een instructiemethode die verdeeld is in kleine stukjes met handelingen (worden scripts genoemd) waarbij alle kennis en vaardigheden die noodzakelijk zijn om veilig met een auto door het verkeer te rijden worden behandeld. Deze scripts kunnen door elkaar worden gebruikt en worden stap voor stap aangeleerd. De RIS-methode is een flexibele manier van opleiden. Zo ontstaat er een opleiding die precies bij jou aansluit.

De RIS is opgebouwd uit 46 script verdeeld over 4 modules. Door de scripts in een voor jou logische volgorde aan te leren ontstaat een rijopleiding op maat. Zo leer je alle onderdelen van het autorijden. Op je instructievorderingenkaart  kun je de voortgang van je opleiding stap voor stap volgen. Je weet dus precies waar je aan toe bent. Ook kun je je vorderingen delen met je familie, vrienden enz.

Thuis kun je je rijlessen voorbereiden met behulp van het praktijkboek dat je standaard krijgt als je je aanmeldt bij Rijschool Hagestadt en kiest uit één van de pakketten. Als je dat doet, levert je dat tijdwinst op tijdens de werkelijke rijlessen en kom je meer aan het echte rijden toe.

Ieder module wordt afgesloten met een toets. De toetsen die bij deze methode worden afgenomen zijn:

Module 1:

Voertuigbediening en voertuigbeheersing (eigen rijinstructeur, tijdens een rijles)

Module 2:

Beheersing van eenvoudige verkeerssituaties en verkeersmanoeuvres (eigen rijinstructeur, tijdens een rijles)

Module 3:

Beheersing van complexe verkeerssituaties (CBR – TussenTijdse Toets)

Module 4:

Veilig en verantwoordelijke verkeersdeelname (CBR – Praktijkexamen)

Als je module 4 beheerst, ben je prima voorbereid op je taak als bestuurder van een auto. Bij het praktijkexamen verwacht de examinator een geautomatiseerde bediening en veilig, sociaal en milieu-verantwoord gedrag.

Niet alleen het slagingspercentage is veel hoger dan bij de gewone rijopleiding, ook de kans dat je in één keer slaagt, is bij de Rijopleiding In Stappen groter.

This Pop-up Is Included in the Theme
Best Choice for Creatives
Purchase Winger